Området

Kalkan

udsigt1

Kalkanbugten

Kalkan ligger på den absolutte sydspids af Tyrkiet – direkte til Middelhavet, hvor flere græske øer ligger ganske tæt på.I Kalkan er det stadig muligt at møde det oprindelige Tyrkiet. Kalkan er en gæstfri lille by med omkring 6000 indbyggere. Der er en mindre havn, hvor der foruden lystsejlere er flere turbåde, der tilbyder spændende udflugter i området.  Der er et utal af mindre restauranter og butikker i byen samt flere små strande og laguner.

Turmuligheder

Kaputas
Der er gode muligheder for en strandtur. Foruden stranden i Kalkan er der nok Tyrkiets smukkeste strand Kaputas, som ligger i en lille bugt 5 km. fra Kalkan.

Patara
Herudover findes en fantastisk 20 km. lang sandstrand i Patara ca. 15 km. fra Kalkan. Patara er også kendt som et ynglested for havskildpadder. Fra Kalkan er der jævnligt busafgange til Kaputas og Patara.

Kekova
Kekova er et oplagt udflugtssted. Herfra er det muligt at tage en bådtur, der fører hen over den “sunkne by” – som er resultatet af et jordskælv for 2200 år siden. Bådturene indkluderer normalt et besøg til det utroligt smukke Simena, et minisamfund, hvortil der kun er adgang fra søsiden.

Saklikent
Saklikent er en 17 km. lang bjergkløft, hvor man kan gå langt ind i kløften – en fantastisk naturoplevelse.

Kas
Kas er en større uddannelsesby med stor marina. Kas er planlagt som udviklingsområde for det sydvestlige Tyrkiet. Kas ligger 30 km. fra Kalkan. Ligesom i Kalkan findes der mange mindre butikker med kvalitetsprodukter indenfor traditonel tyrkisk tekstil, keramik, sølvsmykker, antikviteter og ægte tæpper.

Letoon
Er man historisk interesseret, er området generelt attraktivt. Der er mange steder hvor lykisk og romersk fortid stadig er en del af landskabet (Xsanthos, Patara, Letoon).
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close